About Me

Mijn foto
De Meern, Netherlands
Ik ben Nicolette, 45 jaar, getrouwd met Colin en samen hebben we twee dochters: Liselot (2005) en Nienke (2008) en we wonen in De Meern. Op dit blog kun je ons leventje volgen en laat ik mijn kaarten en scrapsels zien. Ik wens je veel lees- en kijkplezier.

DT-lid Noor Design

maandag 19 januari 2015

Happy Bday

Goedemorgen,

Vandaag start er weer een nieuwe challenge op ons Besties Blog. Het thema is dit keer 'alles mag met een Bestie' met als optie 'Girly'. Nou wilde ik eens niet meteen losgaan met roze en hartjes, maar heb ik het over een andere boeg gegooid: een echte meisje-digi en verder lekker veel bloemen en bling.


We hebben rondom de challenges op ons blog wat dingen veranderd: vanaf nu lopen de challenges vier werken (dit was twee) en kun je altijd een digi van ons krijgen om mee te doen. Dus mocht je er geen één hebben, dan kan je de volgende digi meenemen:
 Verder kan je behalve digi's ook een guestdesignplekje winnen, een 3D-sheet of een verrassingsenvelop vol leuke Besties-goodies! Hartstikke leuk! Dus doe lekker mee!

Het plaatje is image 380 van Sherri Ann Baldy. Als je op het linkje klinkt, kom je direct in de Etsy-shop bij het juiste plaatje terecht. Het papier is van Studio Light PPSL02.


De vorm van de kaart heb ik gemaakt met de stansen Frilly #5 van Go Kreate. Omdat ik de afstanden tot de randen van de stansen te groot vind, heb ik de twee grootste omgetrokken en deze uitgeknipt. Hiermee heb ik de kraftkleurige vormen gemaakt. Het designpapier heb ik met de stansen uitgestanst.      Alle randen heb ik een beetje ingesmeerd met gesso. Ook de ovaal achter het plaatje heb ik een beetje met gesso bewerkt. Hierdoor krijgt het kaartje een winterse uitstraling.

De bloemen zijn met drie stansen gemaakt. De grote heb ik gemaakt met een bloemenspellbinder. Ik heb vijf maten uit wit papier gestanst. Vervolgens heb ik ze nat gespoten en verkreukeld. Vervolgens weer uit elkaar gehaald en de blaadjes nog verder gekreukeld. Toen weer gedroogd met de heattool. Hierdoor droogt het stevig op. De bloemen gekleurd in de gewenste kleur met Glimmer Mist en ook weer gedroogd. Opgestapeld en met meeldraadjes in het hart aan elkaar vastgeplakt.

De roosjes zijn ook gemaakt van wit papier dat ik met dezelfde kleur Glimmer Mist heb gekleurd en heb uitgestanst met de Rose Creations van Nestabilitie. Deze opgerold tot roosjes. 

De kleine witte bloemen heb ik gemaakt met de Bunch of Flowers #2 van Elizabeth Craft Designs. In het hartje heb ik een blauw plakpareltje geplakt.


Rondom het afdrukje heb ik de Grunge Stempels van Noor Design 6410/0093 gebruikt. Ik heb met kleurloze inkt gestempeld en hier goud embossing poeder overheen gestrooid. Met behulp van de heattool smelt dit tot mooie glanzende korreltjes. Overige gebruikte materialen:

- IJskristal randstad Noor Design 6002/0256
- Postage Stamps stansjes Noor Design 6002/0324
- Postage Stamps stempels Noor Design 6410/0317
- Takje Marianne Design LR0156
- Kant

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Graag tot een volgende keer.

Liefs, Nicolette

3 opmerkingen:


 1. Wat een gave kaart, mooi gekleurd en lekker vrolijk ☺

  Gezellige en fijne nieuwe (knutsel) week
  Liefssss Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtiggg met dat blauw!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er werkelijk schitterend uit zoals je dit hebt gedaan allemaal.
  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Elk lief berichtje is een cadeautje om te lezen. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Liefs, Nicolette