About Me

Mijn foto
De Meern, Netherlands
Ik ben Nicolette, 45 jaar, getrouwd met Colin en samen hebben we twee dochters: Liselot (2005) en Nienke (2008) en we wonen in De Meern. Op dit blog kun je ons leventje volgen en laat ik mijn kaarten en scrapsels zien. Ik wens je veel lees- en kijkplezier.

DT-lid Noor Design

vrijdag 6 maart 2015

Mini-album met tags

Hallo lieve blogbezoekers,

Vandaag laat ik jullie hier een mini-albumpje zien dat in februari als challenge op het Noor Design Challenge Blog stond. Ik vond dit erg leuk en ben er mee aan de slag gegaan. Te laat voor de challenge, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik wilde van dit ontwerp graag een mini-scrap-album met foto's van mijn meiden van maken. Ik heb de papierlijn 'My Precious Daughter' van Maja Design gebruikt omdat ik gek ben op paars, strepen en hartjes en omdat de teksten op het papier zo veelzeggend zijn. Dus de keuze was snel gemaakt. 

Eerst heb ik het albumpje aan de hand van de beschrijving op het Noor Blog in elkaar gezet. Vervolgens alle paginaatjes beplakt met designpapier en de paginaatjes met eyelets en de crop-a-dile aan de kaft vastgezet met kant. Toen kon de echte pret gaan beginnen: het pimpen van de bladzijdetjes. Want wat is het een klein formaatje! Maar wat was het leuk om dit te maken en te doen!
 Op de voorkant een foto van mijn meissies met daaromheen de framestans 6002/0356 van  Noor Design. Deze was te groot voor de foto en de bladzijde dus deze heb ik op maat gemaakt. De snijrandjes heb ik weggewerkt onder de roosjes. Zo kun je toch stansen gebruiken die eigenlijk te groot zijn. Aan de voor- en achterkant van het album heb ik de randstans 6002/0357 van Noor Design gebruikt. Deze is zo stijlvol. Alles wat je er mee opleukt, krijgt meteen een sjieke uitstraling. Verder nog het takje B178 (Flourish Leave Strip) van Cheery Lynn Designs.
 Zoals je van bovenaf kunt zien, had ik de rug van de kaft wat breder moeten maken. Dat had ik natuurlijk beter van tevoren kunnen bedenken want ik weet dat ik een embellishment-lover ben. Nou ja. Volgende keer maar eerder aan denken.
 De binnenkant van de kaft heb ik rustig gehouden. Ik heb een strookje en een vlindertje uit het designpapier gebruikt, dit gemat op een stukje paars papier en aan de boven- en onderkant de randstans 6002/0314 van Noor Design gebruikt. 
 Op deze bladzijde een kant-en-klare tag verwerkt en weer het takje van Cheery Lynn Designs gebruikt. De bloemetjes zijn gemaakt met een stansje van Marianne Design en schuin een stans van een fotonegatiefstrook geplakt.
 Ook hier weer een tag op de achtergrond. Verder weer de stans van de negatiefstrook, een hart gestanst met een stans van X Cut Homespun Heart en bloemetjes van Joy 1201/0087.
 Op deze pagina weer de bloemetjes van Marianne Design en het hoekstansje 6002/0261 van Noor Design. Ook nog een halve klok en wat wondgaas op de pagina verwerkt. Geeft een heel leuk effect, vind ik.
Op deze bladzijde weer de frame 6002/0356 kleiner gemaakt om de foto op een mat van designpapier erin verwerkt te krijgen. De bloemetjes van Marianne Design.
De tags van kraftpapier komen leuk tot hun recht in dit boekje. Daarom hier ook weer één gebruikt. Verder een mooi strookje uit het designpapier gebruikt en omdat daar al leuke bloemen in zaten, alleen nog een vlindertje uit het designpapier en de takjes CR1272 van Marianne Design.
 Op deze bladzijde dezelfde materialen gebruikt als op eerdere pagina's. De tekststempel komt uit een stempelset van Dylusions.
 Hier de tweede helft van de mooie spreuk uit de stempelset. Ik vond hem zo toepasselijk voor jonge kinderen aan het begin van hun leven. Blijf maar lekker jezelf en vertrouw erop dat je zelf weet wat goed is. Hier als extra stans de View Master van de Magnolia Doohickeys.
 Op deze bladzijde een foto van de meiden afgelopen kerst voor de kerstboom op hun kerstbest vlak voor de kerstviering op school. Hier heb ik de grootste stans van de spellbinder 'Create-a-Flake five' als frame om de foto gebruikt. Het lantaarntje komt uit het setje COL1330 van Marianne Design. De tekststempels zijn van Noor Design 6410/0317 en 6410/0338 en het postzegelstansje 6002/0324 van Noor Design.
De bladzijdes zijn allemaal pockethoesjes. Hierin heb ik tags gemaakt en deze hierin geschoven. Hiervoor heb ik aanvullend de volgende stansen gebruikt:

- harten randstans Noor Design 6002/0253
- randstans Noor Design 6002/0366
- Crealies stansje kippengaas

Nou, volgens mij is dit mijn langste blogpost ooit!

Zelf ben ik erg blij met het eindresultaat. Het krijgt een mooi plekje! Natuurlijk ben ik erg benieuwd wat jij er van vindt! Ik lees dat graag!

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog en graag tot een volgende keer!

Liefs, Nicolette
2 opmerkingen:

 1. Een mooie blijvende herinnering!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooo oooh wat een mooi album. Supppppppppppppppppper.
  Dat ziet er top uit.

  Fijne avond
  Groetjes Thamar

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Elk lief berichtje is een cadeautje om te lezen. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Liefs, Nicolette