About Me

Mijn foto
De Meern, Netherlands
Ik ben Nicolette, 46 jaar, getrouwd met Colin en samen hebben we twee dochters: Liselot (2005) en Nienke (2008) en we wonen in De Meern. Op dit blog laat ik mijn kaarten en scrapsels zien. Ik wens je veel lees- en kijkplezier.

DT-lid Noor Design

zondag 29 oktober 2017

Herfsttafereeltje

Lieve mensen,

Zijn jullie ook zo gek op de prachtige kleuren van de herfst? Ik houd ervan en geniet van het geritsel van de bladeren onder mijn schoenen, de geuren en de intense kleurenpracht.

In het thema van dit mooie seizoen heb ik met  de nieuwste artikelen van Joy!Crafts een herfsttafereeltje in elkaar gezet. Wat was het leuk om te doen!
Voor de basis van de kaart heb ik een stuk grijs cardstock gebruikt van 11,5 inch x 12 cm. Wellicht vreemd deze twee verschillende maateenheden, maar dat komt omdat ik het envelopmakervouwbord heb gebruikt. Het rillen gaat makkelijker met de maten in inches, dus vandaar. Ik heb op de lange zijdes gerild op 2 inch, 4 inch, 7,5 inch en 9,5 inch. Vouw de lijnen zoals het voorbeeld. Om de 3D-laag in je werk te krijgen, kun je in het middenstuk een strookje papier plakken. Ik heb er zelfs twee tussen geplakt voor meerdere laagjes. Op deze strookjes heb ik grasranden een boom en een hertje geplakt.
Op de voorzijde een strook van 19x3,5 cm geplakt zodat de kaart één stevig geheel wordt. Deze strook ook in verschillende lagen opgebouwd: met pompoenen achteraan, blaadjes en takjes vooraan en in het midden de mooie nieuwe paddenstoelenrandstans. Deze heb ik eerst in wit gestanst. Dit is je basis. Daarna de rood met witte stippen paddenstoelen uit rood papier gestanst en met een witte stift de witte stippen aangebracht. Uit lichtbruin papier heb ik de zwammen gestanst. De hoedjes uitknippen en vastplakken op het witte papier. Vervolgens heb ik hem uit groen papier gestanst zodat je nog een grasrand aan de voorzijde krijgt.
De kale herfstbomen heb ik een beetje opgetuigd: de leuke herfstbedels kun je precies aan de kale takken hangen. Wat een leuk effect geeft dat.

Gebruikte materialen

- Papierset ‘Falling Leaves’ 6011/0540
- Papierset ‘Autumn’ 6011/0537
- Grijs cardstock 8013/0177
- Wit cardstock 8013/0161
- Snijstencil ‘Bare Tree’ 6002/0687
- Snij-embosstencil ‘Pumkins’ 6002/0969
- Snij-embosstencil ‘Autumn Charms’ 6002/0780
- Snij-embosstencil ‘Mushroom border’ 6002/0970
- Snij-embosstencil ‘Autumn leaves’ 6002/0580
- Snij-embos-debosstencil ‘Grass with flowers’ 6002/0660
- Add-ies 'Forest Friends' 6380/0004
- Envelopmakervouwbord 6200/0053
- Tacky Glue 6500/0215
- Double Sided Craft Tape 6500/0030

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje voorzien heb van ideetjes en mogelijkheden! Ik hoop natuurlijk van wel!

Graag tot snel ziens op ons blog!

Met deze kaart doe ik mee met de challenges:
- 'herfst' bij Hobbyvision
- 'herfst' bij Webshop AnMaCreatief
8 opmerkingen:

 1. Super mooi herfsttafereel!

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad een heel erg mooi tafereeltje. Prachtig gedaan met super mooie materialen.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaart Nicolette. Er is weer zoveel leuks te zien.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend zoals je dit herfst-tafereel op hebt gebouwd Nicolette. Zo mooi zoals alles bij elkaar past. Helaas kan hij niet meedoen aan de challenge bij Addicted To Stamps, ik zie geen enkele stempel die je gebruikt hebt en er moet er minimaal 1 op zitten omdat wij een stempelblog zijn, sorry. Misschien zie je kans om een nieuwe te maken voor de challenge, hij is pas net vandaag gestart.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Miranda,

   Bedankt voor je lieve reactie. En ik heb duidelijk niet goed gekeken naar de voorwaarden van jullie blog. Wellicht een volgende keer. X

   Verwijderen
 5. Je kaart is werkelijk prachtig geworden. Ik geniet nu wel meer van de herfst si ds we de hond hebben. De geur buiten en het kleurenpalet van de bladeren. Ik vind jouw uitvoering super.
  Lieve groet,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oeeeeee wat is dit gaaaaaaaf .ik kijk mijn ogen uit. een plaatje.

  fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Elk lief berichtje is een cadeautje om te lezen. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Liefs, Nicolette