woensdag 16 oktober 2013

Twee layouts met dezelfde foto

Op 3 augustus is mijn moeder 70 jaar geworden. Dat vierden we met een dag vol gezellige festiviteiten. Tijdens het dineetje in de tuin van het restaurant maakte een nichtje een prachtige foto van mijn moeder en mij. Eerst heb ik met deze foto een layout gemaakt voor mijn moeder en deze op canvas bevestigd zodat ze hem thuis kan ophangen. Het papier is de papierlijn Madeline van Prima Marketing. Op de achtergrond heb ik een stuk van een oude jute aardappelenzak geplakt. Dit geeft een erg leuk effect.


De afgelopen week ben ik in fases met dezelfde foto bezig geweest. Wederom heb ik deze verwerkt in een layout. Ik heb meerdere vellen 'oud scrappapier' gebruikt van allerlei verschillende merken. Geen idee welke. Ik heb ze uitgezocht op kleur. Ik merk dat ik meer en meer kies voor rustige prints zodat ik met bloemen (ik maak ze meer en meer zelf en wat is dat leuk) en andere embellishments de boel op kan leuken. Op felle kleuren en drukke prints ben ik inmiddels uitgekeken.

Ik heb alle randen van het papier gedistressed en geïnkt met distress inkt Walnut Stain. De rand van het blauwe vel bewerkt met een randpons van Martha Stewart, een masks van The Craters Workshop 'Leaf Frame' gebruikt om met modelling Paste blaadjes aan te brengen. Met een andere randpons gesculpte randen op het lichte achtergrondvel geponst. Met een stempel van Noor!Design een postcard gestempeld en met de vlinderrandpons van Noor! Design mooie randen met vlinders geponst. Dit alles achter de foto op een dubbele mat gerangschikt. Toen me flink uitgeleefd met het maken van de bloemen met behulp van de Shapebilities Rose Creations. Alle randen van de bloemen geïnkt en het hart van de kleinste bloemen ook. Dit natgespoten, gekreukt en weer uitgeklapt en gedroogd met de heattool. Parels en meeldraadjes in de harten gedaan. Nog een jute bloem, een vogelkooitje, sterretjes, een takje, twee kleine speelkaarten, een tekstticket, een paar knopen en een paar kant en klare roosjes toegevoegd. Als laatste een titel gestanst, opgeplakt en een glanslaagje gegeven met Glossy Accents.

En dan is dit het eindresultaat:
 
Dat is er weer één die 'canvaswaardig' is. Dat moet nog gebeuren en dan komt ie aan de muur in de woonkamer.

Leuk dat je hier even was.

Liefs, Nicolette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Elk lief berichtje is een cadeautje om te lezen. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Liefs, Nicolette