About Me

Mijn foto
De Meern, Netherlands
Ik ben Nicolette, 45 jaar, getrouwd met Colin en samen hebben we twee dochters: Liselot (2005) en Nienke (2008) en we wonen in De Meern. Op dit blog kun je ons leventje volgen en laat ik mijn kaarten en scrapsels zien. Ik wens je veel lees- en kijkplezier.

DT-lid Noor Design

vrijdag 28 februari 2014

Twee verjaardagskaarten

Gisteren, op mijn dagje in de week voor mezelf, weer lekker aan de knutsel gegaan. Twee kaartjes zijn uit mijn handen gekomen. De eerste is voor een jaarclubvriendin die binnenkort 40 wordt.
Voor de vorm van de kaart heb ik gebruikt gemaakt van drie gelijkvormige stansen van Go Kreate. Het papier komt van het Paperbloc Vintage van Noor (6011/0302) en een stuk antracietkleurig papier. Het plaatje is van een stansvel van Kenny K. Deze zit op een blauwe mal van Noor (6002/0304) met daarachter een bijpassende ovaal. Ik heb de Happy Birthday stans van Noor gebruikt (6002/0296), de bloem (6002/0157), één van de Bingo-stempels (6410/0029), de vlaggenlijn van Lalaland, de mini vlinders van Cheery Lynn en de ticket is een Magnolia Doohickey. Het cijfer 40 is gestanst met een alfabetje van Noor (6002/019). De stempel heb ik op antracietkleurig papier gestempeld met witte inkt en deze met witte embossing poeder bewerkt. De bloemetjes heb ik eerst natgespoten, verfrommeld en daarna weer uitgerold en gedroogd met de heattool waardoor de kreukels er goed in blijven zitten. In de hartjes een druppeltje van een zwarte parelpen. Als laatste nog twee spelden met roze kopjes toegevoegd. Door de kleuren is het wel een heel ander kaartje geworden dan normaal gesproken. Maar toch best wel leuk geworden.

De volgende is voor Pieternel die morgen jarig is. Hiervoor weer het papier van StudioLight PPSL04 gebruikt. Wat is die combinatie van paars en groen toch geweldig.
Als basis een rechthoekig stuk kraftpapier gebruikt. Hierop een kleiner stuk wit papier en daarop een stukje designpapier. Tussen de kraftlaag en het witte papier de stansen 6002/0261 en 6002/0291 gebruikt. Het plaatje komt uit een stansvel van The Hobbyhouse. Ze zit op een ovaal stuk muzieknotenpapier van Noor met daaronder een stuk kraft gestanst en geëmbost met stans 6002/0254 van Noor. Ook weer de Bingostempel, de vlaggenlijn en de mini-vlinders. De takjes zijn een Doohickey van Magnolia. Een kantje, parels, bloemetjes met dezelfde techniek als hierboven beschreven ((6002/0156) gemaakt en een tekststempel van Noor. Alle randen gedistressed en geïnkt met Distress Inkt Walnut Stain.

Bedankt voor je bezoekje!

Liefs, Nicolette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Elk lief berichtje is een cadeautje om te lezen. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Liefs, Nicolette